Libosan Therapie
Libosan Therapie

De Libosan therapie is een samengestelde therapievorm die is opgebouwd uit verschillende modules. De modules zijn tafelspecialisatie, manuele wervelcorrecties en tennisarm therapie. Hierbij worden diverse manuele technieken gecombineerd met handelingen uit intensieve massagevormen, zoals onder andere deep tissue massage, acupressuur of Shiatsu.

Sportfysiotherapeut Jurgen Libosan heeft een uiterst effectieve behandelmethode ontwikkeld, door al deze technieken op een juiste manier te combineren en zodoende diverse klachten het hoofd te bieden.

De behandeling is gebaseerd op snelle en sterk wisselende handelingen, genaamd de KIS-techniek (Kort, Intensief & Switch). Deze voelt zeker niet altijd even prettig aan, maar is wel noodzakelijk en u zult snel verlichting van de klachten ervaren. Het is belangrijk dat de therapie moet worden afgemaakt, om te voorkomen dat de klacht terug blijft komen.

Meer informatie

Bekken- en beenlengte correcties (45 of 75 minuten)

Ervaart u verschil in bekken- of beenlengte? Ervaart u bekkeninstabiliteit of heupklachten? Dan bent u bij Touch-Fit Massages aan het juiste adres. Mede door het gebruik van verschillende technieken, mobilisaties, manuele- en massage technieken, kan ik u met uw specifieke klachten helpen. Tevens bent u bij Touch-Fit Massages aan het juiste adres om slijtage, spierscheuringen of blessures te voorkomen. Een onnatuurlijke, gecreëerde dwangstand van het lichaam kan een scheefstand (beenlengte verschil) en/of een bekken kanteling in stand houden. Deze dwangstand of overlevingsstand interpreteren de hersenen als een normale stand. Met de Libosan therapie (behandelingswijze) transformeer ik deze dwangstand naar een normale houding.

Tennisarm therapie (45 of 75 minuten)

Tennisarm therapie is een intense behandeling, waarbij de gehele schoudergordel (de linker- en rechterarm) volgens de K.I.S.-methode gemasseerd wordt en daarna afgehandeld wordt met medische tape. Ervaart u tevens carpaal-tunnelsyndroom, frozen-shoulder, tintelingen in vinger(s) of arm(en), blokkade in de schouder of krachtverlies in de arm boven de 90 graden of soortgelijke klachten, dan is dit speciaal voor u zeer interessant. Mede doordat het helingsproces met deze nieuwe technieken, vaak tussen de 5 en 9 weken ligt en niet de 4 á 12 maanden zoals in de reguliere tak van therapieën.

Manuele wervel correcties (45 of 60 minuten)

Het komt veelvuldig voor dat er in de wervelkolom verdraaide rug- of nekwervels zijn en blokkades veroorzaken. Door middel van bepaalde handelingen zorg ik ervoor dat de blokkades in bijvoorbeeld de nek verdwijnen en deze weer normaal functioneert. In de volksmond ook wel het kraken genoemd! De eerder genoemde handelingen zijn een heel veilig alternatief voor mensen met aandoeningen zoals botontkalking, reuma of artrose. Tijdens deze behandelingstechnieken ontstaan er hele kleine gasbelletjes in het gewricht en dit maakt het karakteriseerde kraakgeluid dat u hoort tijdens de behandeling. Vaak merkt u gelijk een verbeterde beweeglijkheid en verlichting.

Frozen shoulder (60 minuten)

Een frozen shoulder begint met opbouwende pijn in de schouder veroorzaakt door een ontsteking binnenin het gewrichtskapsel(het bindweefsel dat om een gewricht zit).Vaak is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen dan het ontstaan ervan na een operatie of een val. Uit onderzoek blijkt ook dat langdurig stress een belangrijke rol speelt. Libosan therapie heeft een zeer effectieve behandelingsvorm waarbij eerst het hele beweging apparaat vanuit het bekken gebied bekeken en behandeld word. De duur verschilt per persoon aanvankelijk in welke fase de Frozen schoulder zich in bevind. Om dit proces zo soepel mogelijk te doorlopen is deskundige begeleiding noodzakelijk van een therapeut.