Triggerpoint Therapie
Triggerpoint Therapie

Triggerpoint therapie is een wetenschappelijk onderbouwde en in de praktijk aangetoonde methode om pijnklachten te verminderen en/of op te lossen.  Het is een massagetechniek waarbij door middel van korte, diepe strijkingen over een spier, triggerpoints (spierknopen) worden losgemaakt.

Triggerpoints zijn micro-verkrampingen in spieren die aanvoelen als pijnlijke verhardingen en die het overige deel van de spier op te grote spanning houden. Ze kunnen ontstaan door overbelasting, bijvoorbeeld door stress, een ongeluk, vaak herhaalde bewegingen of verwondingen. Als zulke triggerpoints te lang blijven bestaan wordt de functie van de spier aangetast. Wanneer je flinke druk op een triggerpoint geeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam.

Triggerpoints kunnen de oorzaak zijn van hoofdpijn, pijn in de nek, kaak, onderrug, schouder, pols, heup, knie en enkel, maar kunnen ook klachten veroorzaken zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis en tintelingen in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Triggerpoint therapie kan ook gecombineerd of voorafgaand worden met andere therapieën.

Heeft u op advies van een huisarts of andere therapeut een verwijzing gekregen naar triggerpointtherapie of bent u gewoon nieuwsgierig of dit bij uw klachten past? Neem dan gerust contact op met mij!

Triggerpoint therapie en dry needling therapie gaan ook goed samen.