Zorgverzekering

Alternatieve Geneeswijzen en Zorgverzekering

De consulten van BATC therapeuten worden door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wij adviseren u echter om uw polis goed te lezen en eventueel contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren of u recht heeft op vergoedingen, omdat iedere zorgverzekeraar (en polis) eigen voorwaarden heeft.

BATC wordt al jaren door het merendeel van de zorgverzekeraars ondersteund en wij streven er elk jaar weer naar om dit zo te houden. Daarnaast zien wij het als onze missie om ervoor te zorgen dat natuurgerichte zorg standaard in de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars wordt opgenomen. Aan onze informatie over zorgverzekeraars en vergoedingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat is BATC precies?

BATC staat voor ‘Belangen Associatie voor Therapeut en Consument’. Het is een organisatie die opkomt voor de belangen van therapeuten en consumenten op het gebied van complementaire geneeswijzen. Complementaire geneeswijzen zijn alternatieve of natuurlijke behandelmethoden, naast de reguliere geneeskunde. BATC behartigt de belangen van zowel therapeuten die deze complementaire behandelingen uitvoeren, als van mensen die deze behandelingen ondergaan. De organisatie zorgt ervoor dat zowel therapeuten als consumenten weten waar ze aan toe zijn op dit gebied.

Meer weten over de complementaire behandelingen en de 5 principes van BATC?

Lees meer over BATC op de officiële website: batc.nl